Sastojci:
• 500 g ribe list (bela riba)
• kora i sok od 1 limuna
• 4 kašike paradajz pirea
• 4 kašike mlevenog badema
• 500 g svežih šampinjona
• mala glavica crnog luka
• 2 čena belog luka
• kašika maslinovog ulja
• 2,5 dl instant supe od povrća
• malo narendanog muskatnog oraščića
• 60 g listića badema
• so i biber
Priprema:
File od ribe operite, osušite. Narendajte koru od limuna, iscedite sok, a pire od paradajza, mleveni badem, so i biber pomešajte, pa ovim filujte riblje filete. Urolajte, pažljivo da se ne bi fileti rascepili i ostavite ih po strani.
Šampinjone očistite i naseckajte na listiće pa propržite na dinstanom luku, dodajući pomalo supe. Posolite, pobiberite i dodajte i malo muskatnog oraščića.
Poređajte riblje rolnice u pogodan sud, poklopite i na blagoj vatri kuvajte oko 8 minuta. Listiće badema stavite u suv tiganj i pecite da dobije braon boju, obavezno mešajući da ne pregore.
Riblje rolnice pažljivo premestite na plitak tanjir, garnirajte šampinjonima, pospite bademom i sosom od zelenih začina po želji.