Sastojci:
• 1 starija kokoška
• 2 zemičke oceđene od mleka
• 2 jaja
• 2 glavice crnog luka
• so i biber
Za nadev:
• 1,5 dl ulja
• 3 kašike brašna
• 2 kokošije džigerice
• 4 jaja
• 3 glavice crnog luka
• peršunov list
• so i biber
Priprema:
Kokošije meso dva puta samleti, zajedno sa zemičkama, dodati jaja, isprženi luk, biber, so, i sitno isečen peršun. Dobro izmešati, ostaviti i praviti nadev.
Kokošije Džigerice iseći na koturove i brzo ispeći na vrelom ulju. Dodati sitno isečen crni luk, peršun, biber, so, i umućena jaja. Sve dobro ispržiti i ostaviti da se ohladi.
Dasku posuti brašnom i od mesa napraviti okruglu tanju šniclu. Nadenuti je i zaviti u rolnu, premazati je belancima. Na dobro zagrejanom ulju na štednjaku rolat ispeći. Služiti topao sa umakom i zelenom salatom.
|