PRINCES KROFNE SA JAGODAMA

Sastojci:

Za princes krofne:

  • 3 dl vode
  • 1,5 dl suncokretovo ulje
  • 1/4 kašičice soli
  • 210 g glatkog brašna
  • 6 kom jaja

Krem:

  • 3,5 dl mleka
  • 1 kom pudinga od vanile
  • 4 kašike šećera
  • 250 g mascarpone sira
  • 2 dl slatke pavlake

150 – 200 g jagoda

Priprema:

U srednji lonac stavite vodu, ulje i so da prokuva. Dodajte brašno uz neprestano mešanje varjačom, pa kad se smesa spoji i počne da se lepi za dno, kuvajte još pola minuta, a zatim sklonite sa vatre.

Smesu ostavite da se prohladi 15 minuta, a zatim joj dodajte jedno po jedno jaje uz mešanje mikserom (paziti da smesa nije prevruća, jer nam svakako nije cilj dobiti kajganu). Smesu izradite mikserom dok ne postane glatka i srednje gusta.

Pripremite plitki pleh veličine pećnice, obložite ga papirom za pečenje, a zatim ukrasnom špricom oblikujte kupice od 3-4 cm.

Zagrejte rernu na 220°C (ako vam je rerna jaka, prilagodite temperaturu,tada je bolje na 200°C pa tek kad je u potpunosti zagrejana, stavite pleh i pecite princes krofne dok ne dobiju zlatnu boju. Vrlo je važno pritom ne otvarati rernu, pa čak i ako ste vrlo radoznali.

Pečene princes uštipke premjestite sa pleha na radnu površinu i odmah ih prerežite tako da kapica iznosi 1/3, a donji deo preostalih 2/3.

Pripremite kremu tako što ćete staviti 3 dl mleka da provri, a onda umešajte puding od vanile koji ste razradili sa šećerom i 0,5 dl mleka. Skuvajte puding, sklonite lonac sa vatre i pustite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi. Slatku pavlaku za šlag izradite mikserom, a zatim umešajte mascarpone i ohlađeni puding. Sve zajedno izradite mikserom da dobijete glatku kremu.

Jagode iseckajte na sitne kockice.

Princes krofne napunite prvo ukrasnom špricom sa kremom, zatim pospite jagode i stavite gornji dio krofne.

Po želji mogu se posuti prah šećerom ili ukrasiti otopljenom čokoladom.

Print Recipe
PRINCES KROFNE SA JAGODAMA
princes krofne sa jagodama
Obrok desert
Serviranje
Obrok desert
Serviranje
princes krofne sa jagodama