Sastojci:
2 kifle
mleko
6 jaja
mast
1 glavica crnog luka
600 g pečuraka
peršunovo lišće
kisela pavlaka
Priprema:
Dve kifle iseći na koturove i potopiti u mleko, ali paziti da ne izgube oblik.
Obariti tvrdo 6 jaja i iseći ih na komadiće.
Staviti na štednjak u šerpu masti, dodati jednu glavicu sitno sečena crna luka.
Kad se luk upola uprži, staviti 600 g isečenih pečuraka, pržiti ih sa lukom, pa staviti sitno isečen peršun.
Sve dinstati dok pečurke ne izgube sav sok koje su pustile.
Uzeti kalup, namazati ga maslacem i slagati redom: prvo kifle, pa jaja, pa pečurke i malo soli, i na kraju kisela pavlaka. Tako sve redom dok se kalup ne ispuni.
Treba paziti da u kalup dodju kifle u poslednji red na vrh.
Sve to preliti kiselom pavlakom.
Peći na umerenoj temperaturi da predjelo lepo požuti. Služiti ga toplo.