PREBRANAC

Sastojci:

3 dl pasulja, belog krupnog tetovca

2 glavice luka srednje

1-2 šargarepe

1-2 korena peršuna

maslinovo ulje

1-2 čena belog luka

1 kašika brašna

aleva paprika

so

Priprema:

Oprati pasulj, beli krupni, tetovac, prokuvati dva puta i baciti tu vodu, da se ne nadima stomak. Staviti u treću vodu da se kuva.

Dodati  dve srednje veličine glavice crnog luka sitno isečenog na listiće, 1-2 šargarepe isečene na kolutove, 1-2 korena peršuna takođe isečeno na kolutove. Ovo je neka mera za količinu pasulja od 3dl.

Poklopiti i kuvati da polako vri. Kada je pasulj kuvan ocediti vodu, koju možemo iskoristiti za supu.

U posebnu posudu sipaćemo malo maslinovog ulja, dodati 1-2 češnja sitno sečenog belog luka, ne mora, zagrejati, dodati kašiku brašna, crvene paprike, promešati, dodati kuvan pasulj.

Mešanjem sjediniti i sipati supu u kojoj se kuvao pasulj, naliti da bude gusto, posoliti i ostaviti da polako vri, da se gore pojavi staklasta masa.

Ovo jelo služiti uz faširanu šniclu, pečenu kobasicu, već po želji.

Print Recipe
PREBRANAC
Serviranje
Serviranje