Sastojci:
Za testo:
250 g brašna
120 g maslaca
2 žumanceta
3 kašike slatke pavlake
2 kašike šećera
Za nadev:
8 žumanaca
250 g šećera
1 štangla čokolade
120 g badema
sok od limuna
1 kašika prezli
10 belanaca
Priprema:
Za ovu pitu spremiti 250 g brašna, 120 g maslaca, 2 žumanceta, 3 kašike slatke pavlake i šećera.
Sve ovo zamesiti i razviti u dva dela prema veličini pleha.
Za nadev nam je potrebno dobro izmešati 8 žumanaca sa 250 g šećera. U dobro umućenu masu dodati 1 štanglu čokolade, 120 g samlevenih badema, sok od limuna, 1 veliku kašiku prezli i sneg od 10 belanaca.
Uzeti pleh, namazati ga maslacem, posuti dobro brašnom, i staviti u njega prvu koru. Spremljeni nadev posuti po kori i pokriti drugom korom.
Peći da bude rumeno, zatim ga iseći na komade i služiti.