PIROŠKE SA KAČKAVALJEM I ŠUNKOM

Sastojci:

420 g brašna
250 ml mleka
1/2 kockice kvasca
1/2 kašičice šećera
2 žumanceta
2 kašičice suvog začina( vegeta, bio začin, itd)

Za nadev:

kačkavalj

majonez

kečap

origano

šunka

Priprema:

U mlako mleko staviti šećer i kvasac. Ostaviti da kvasac nadođe. Sjediniti žumanca i začin, zatim dodati mleko sa nadošlim kvascem i brašnom zamesiti testo.

Ostaviti testo 15 minuta, zatim ga premesiti i razvući u pravougaonik. Iseći na 10 delova.

Sjediniti malo majoneza i kečapa (po kašičicu). Zatim staviti na jedan kraj testa. Preko složiti seckanu šunku, rendani kačkavalj i malo origana.

Urolati po široj strani, zatim dobro pritisnuti bočne strane da ne iscuri fil prilikom prženja.

Pržiti u zagrejanom, dubljem ulju. Staviti prvo stranu gde je piroška zatvorena i pridržati je između dve viljuške ili metalne hvataljke za meso, da se piroška ne otvori. Kada se isprži donja strana, okrenuti drugu stranu. Vaditi na ubrus.

Print Recipe
PIROŠKE SA KAČKAVALJEM I ŠUNKOM
piroške sa kackavaljem i sunkom
Serviranje
Serviranje
piroške sa kackavaljem i sunkom