Sastojci:
200 g pirinča
100 g kuvanog suvog mesa
30 g maslaca ili ulja
2 do 3 paprike
2 plava patlidžana
1 mala glavica crnog luka
so
1 kašika iseckanog peršunovog lišća
2 paradajza
2 kašike rendanog sira
Priprema:
Zagrejati ulje, dodati isečen crni luk i malo ga prodinstati. Potom dodati na rezance isečenu papriku.
Plavi patlidžan oljuštiti, iseći, pa malo posoliti i ostaviti da stoji oko 15 minuta. Zatim ga ocediti, isprati hladnom vodom i dodati luku i paprikama da zajedno poklopljeno omekšaju.
Kada je povrće dovoljno omekšalo, dodati probran, opran i oceđen pirinač, propržiti ga pa dodati isečeno u kocke kuvano suvo meso.
Sve dobro izmešati, doliti vode, posoliti, pobiberiti i na umerenoj temperaturi dinstati. Pre služenja posuti rendanim sirom i iseckanim peršunovim lišćem.