Sastojci:
• 1/2 kg fileta od pastrmke
• sok od pola limuna
• 1/2 kg kiselog kupusa
• 2 bobice kleke
• malo belog vina
• so, biber, šećer
• 1 šolja riblje čorbe
• 1/8 tučene pavlake
• 2 – 3 supene kašike senfa
Priprema:
Iseći filete na osmine i poprskati ih limunovim sokom. Iseći kiseli kupus na komadiće. Zatim dodati kleku, so, biber, šećer. Izmešati sastojke i krčkati.
Začiniti ribu. Pomešati sa kiselim kupusom. Dodati 100 g riblje čorbe i peći poklopljeno u rerni 12 minuta. Zagrejati tučenu pavlaku da postane tečna.
Dodati preostalu riblju čorbu i sačekati da se smeša zgusne. Dodati senf, so, biber i malo šećera po ukusu.
Poslužiti ribu i kiseli kupus sa sosom.