PASTRMKA SA KISELIM KUPUSOM

Sastojci:

• 1/2  kg fileta od pastrmke
• sok od pola limuna
• 1/2 kg kiselog kupusa
• 2 bobice kleke
• malo belog vina
• so, biber, šećer
• 1 šolja riblje čorbe
• 1/8 tučene pavlake
• 2 – 3 supene kašike senfa

Priprema:

Iseći filete na osmine i poprskati ih limunovim sokom. Iseći kiseli kupus na komadiće. Zatim dodati kleku, so, biber, šećer. Izmešati sastojke i krčkati.

Začiniti ribu. Pomešati sa kiselim kupusom. Dodati 100 g riblje čorbe i peći poklopljeno u rerni 12 minuta. Zagrejati tučenu pavlaku da postane tečna.

Dodati preostalu riblju čorbu i sačekati da se smeša zgusne. Dodati senf, so, biber i malo šećera po ukusu.

Poslužiti ribu i kiseli kupus sa sosom.

Print Recipe
PASTRMKA SA KISELIM KUPUSOM
Obrok glavno jelo
Serviranje
Obrok glavno jelo
Serviranje