Sastojci:
Za palačinke:
3 jajeta
brašno
so
mleko
Za nadev:
1/4 kg pečuraka
maslac
so, biber
2 jajeta
Priprema:
Razbiti 3 jajeta, odvojiti belanca od žumanaca, pa 3 žumanceta penasto umutiti, a od belanaca ulupati čvrst sneg.
U žumanca staviti brašno, soli i toliko mleka koliko je potrebno da se napravi testo za palačinke. Na kraju dodati sneg od umućenih belanaca. Napravljeno testo ostaviti da malo odstoji.
Za nadev spremiti sveže pečurke, oljuštiti 1/4 kg, oprati i iseći na komade.
U šerpu staviti maslaca, spustiti pečurke na zagrejani maslac, dodati malo soli i bibera i dinstati ih dok voda koju su pečurke pustile ne izvri.
Gotove pečurke propasirati ili samleti, staviti ih u sud, dodati 2 cela jajeta i sve dobro izmešati.
Palačinke ispeći, nadenuti ih nadevom od pečuraka. Uviti ih, poređati na činiju, staviti u rernu da se malo propeku. Služiti tople kao predjelo.