ORADA NA ROŠTILJU

Sastojci:

1 kg sveže očišćene orade (otprilike 2 veće ili 4 manje robe)

4 – 5 čena belog luka

ulje za podmazivanje roštilja

maslinovo ulje

malo soli

grančica ruzmarina za premazivanje orade tokom pečenja

Priprema:

Očišćenu ribu dobro osušiti.

Roštilj dobro zagrejati i na dobro zagrejan i uljem podmazan roštilj stavljati ribu. Ili ako imate ribu stavite u rešetku za pečenje ribe da se ne bi raspadala.

Ribu tokom pečenja mazati grančicom ruzmarina umočenom u obično ulje i prevrtati.

Pečenu ribu preliti maslinovim uljem, sitno seckanim belim lukom, peršunom, pa lagano posoliti.

Servirati po želji uz slani krompir, blitvu ili neki drugi prilog poželji.

Print Recipe
ORADA NA ROŠTILJU
orada na rostilju
Obrok glavno jelo
Serviranje
Obrok glavno jelo
Serviranje
orada na rostilju