LAVLJE GLAVE

Sastojci:

500 gr mlevenog svinjskog mesa

3 pečurke suve i potopljene u vodi

1 struk mladog crnog luka

3 kašike sušenih račića takođe natopljenih u vodi

1 kriška đumbirovog korena

2 i po kašike šeri ili belog vina

2 kašike soja sosa

1 kašičica soli

kašičica šećera

250 g celerovog lišća

4 kašike ulja

1 šolja vruće pileće supe

Priprema:

Sitno iseckati pečurke, mladi luk, račiće i đumbir, pa sve izmešati sa mlevenim mesom.

Dodati soju, vino, so i šećer. Listove celera iseći na četvoro.

Smesu od mesa podeliti u četiri lopte. Zagrejati ulje na jakoj vatri, staviti u njega povrće i pomešati ga. Staviti zatim meso na povrće i preliti sve supom.

Kad provri, smanjiti vatru i kuvati 15 minuta na blagoj vatri.

Print Recipe
LAVLJE GLAVE
Obrok glavno jelo
Serviranje
Obrok glavno jelo
Serviranje