Sastojci:
• 6 srednjih krompira
• 1 kg brašna
• 30 g kvasca
• 2 žumanceta
• so
• mleko
Za fil:
• šunka
• mileram
Priprema:
Krompir oprati, obariti, oljuštiti i propasirati. Izdrobiti kvasac u šolji mleka, malo posoliti i ostaviti da uskisne.
Zamesiti uskisli kvasac sa brašnom, propasiranim krompirom, žumancima koliko je potrebno da testo bude meko kao za štrudlu.
Pokriti sud sa testom i ostaviti ga da kisne oko 1 sat. Uskislo testo izručiti na dasku za mešenje, posutoj brašnom i rastanjiti ga oklagijom. Do polovine posuti samlevenom šunkom pomešanom sa mileramom, drugu polovinu preklopiti preko prve.
Modlom vaditi male pogačice i ostaviti ih da kisnu pola sata.
Pržiti ih na masti kao obične krofne. Mogu se servirati sa istruganim parmezanom.