HLADNA ČORBA OD KISELOG MLEKA

Sastojci:

1 kg kiselog mleka

2 krastavca

nekoliko glavica mlade cvekle sa lišćem

mirođija

3 jajeta

so

malo šećera

Priprema:

Za vreme letnjih vrućina dobro je veoma često praviti ovu hladnu čorbu.

1 kg kiselog mleka dobro razmutiti, pa dodati 2 sveža oljuštena i isečena krastavca. Nekoliko glavica mlade cvekle sa lišćem zajedno, očistiti pa ih obariti a isto tako obariti i lišće mlade cvekle.

Kuvanu cveklu iseći na sitne rezance, a kuvano lišće propasirati na presi. Sitno isečenu kuvanu cveklu i propasirano lišće dodati u kiselo mleko kao i sitno isečene mirođije, 3 tvrdo obarena i sitno isečena jajeta, a ko želi i malo šećera.

Čorbu držati na hladnom mestu, a pre služenja staviti u nju komad leda.

Print Recipe
HLADNA ČORBA OD KISELOG MLEKA
Serviranje
Serviranje