GRAŠAK SA PILEĆIM MESOM

Sastojci:

pileće meso po izboru

so

glavica crnog luka

2 šargarepe

grašak

peršunov list

mirođija

crvena mlevena paprika

Priprema:

Oprati pileće meso krilca, leđa, a može da se kuva i od bataka. Staviti meso u posudu malo posoliti. Dodati sitno isečenu veću glavicu crnog luka, 2 sečene šargarepe, poklopiti i na maloj temperaturi dinstati da luk i meso omekša. Masnoće ne treba dodavati pošto će se istopiti od mesa. Samo treba dodavati pomalo vode dok se meso, šargarepa i luk ne izdinsta.

U meso dodati  grašak, kad je meso upola meko i sve zajedno dinstati. Pri kraju dodati sitno sečeno peršunovo lišće i mirođiju. Promešati staviti malo sitne crvene paprike i sipati vode da pokrije meso i grašak. Poklopiti i kuvati dok se meso i grašak ne skuva. Ovo jelo treba da bude gusto, kao paprikaš, jede se viljuškom, servirano uz neku salatu.

Print Recipe
GRAŠAK SA PILEĆIM MESOM
Obrok glavno jelo
Serviranje
Obrok glavno jelo
Serviranje