GOVEDINA SA ZELENOM PAPRIKOM I LUKOM

Sastojci:

400 g bifteka isečenog na štapiće

2 šolje crnog luka takođe isečenog na štapiće

1 šolja zelene paprike iseckane isto kao luk i meso

3/4  kašičice soli

6 kašika ulja

malo bibera

Za umak:

1 kašika šerija ili belog vina

1 kašičicu kukuruznog brašna

1/4 kašičice praška za pečenje

1 kašika soja sosa

malo šećera

Priprema:

Izmešati umak od navedenih sastojaka, pa staviti meso i ostaviti ga da stoji u umaku 30 minuta.

Nakon 30 minuta zagrejati 3 kašike ulja u dubljem tiganju i dodati 3/4 kašičice soli i crni luk i pržiti ga 2 minuta. Tada sve izvaditi i ocediti.

Ugrejati opet 3 kašike ulja na jakoj vatri, pa staviti govedinu da se prži mešajući dok meso ne promeni boju. Dodati tada malo bibera i prorpžen luk i papriku. Mešati na vatri još 1 minut i poslužiti.

Print Recipe
GOVEDINA SA ZELENOM PAPRIKOM I LUKOM
Obrok glavno jelo
Serviranje
Obrok glavno jelo
Serviranje