GAMBORI NA PUTERU

Sastojci:

oko 500 g svežhi ili dobro odleđenih gambora

oko 50 g putera

1 čen belog luka

1/2 veze peršuna

soli i bibera po ukusu

1/2 kašićice ljute tucane paprike

Priprema:

Na dobro zagrejanom puteru propržite sitno beli luk i sitno seckan sveži peršun, tek toliko da puste arome. Zatim, dodajte gambore i pržite nekoliko minuta da gambori promene boju. Nemojte previše, dovoljno je 4-5 minuta. Začinite solju, biberom i tucanom paprikom. To je to. Možete ih služiti vruće ili da ih ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlade. ukoliko ih hladite u frižideru, puter će se stegnuti, pa je potrebno da malo zagrejete sve da se puter opusti. Odlični su uz krekere ili prepečen hleb sa belim lukom!

Print Recipe
GAMBORI NA PUTERU
gambori
Obrok glavno jelo
Serviranje
Obrok glavno jelo
Serviranje
gambori