DOBOŠ TORTA

Sastojci:

Za fil:

• 10 jaja

• 400 g šećera

• 250 g putera

• 100 g čokolade za kuvanje

Za patišpanj:

• 170 g brašna

• 6 jaja

• 170 g šećera

Za preliv:

• 200 g šećera

Priprema:

Polupamo jaja i odvojimo belanca od žumanaca. Mutimo žumanca i 85 g šećera. Mikserom mutimo belanca i 85 g šećera. Izjednačimo ih sa žumancima i dodamo 170 g brašna. U nauljen kalup sipamo 3 kašike testa za patišpanj. Pečemo 10 minuta na 200 stepeni.

U sud za mućenje polupamo 6 jaja. Polupamo još 4 jaja i odvojimo belanca od žumanaca. Žumanca dodamo u sud za mućenje.

Jaja i žumanca mutimo mikserom i dodamo 400 g šećera. ispečeni patišpanj izvadimo iz kalupa i na isti način pečemo svih 5 patišpanja.

Mikserom mutimo puter, dodamo izrendanu čokoladu i izmućena žumanca sa šećerom.

Filujemo prvi patišpanj, a na isti način filujemo i sve ostale. Filom takođe premažemo strane torte.

U šerpu na šporetu sipamo šećer i neprekidno mešamo dok šećer ne dobije svetlokafenu boju. Vreli karamelizovani šećer brzo nanosimo na gornju površinu torte, kako bi ga razmazali pre nego što se stegne.

Print Recipe
DOBOŠ TORTA
Obrok desert
Serviranje
Obrok desert
Serviranje