Sastojci:
4 kašike ulja
jedna glavica crnog luka
2 čena belog luka
250 g boranije
250 g graška
4 šargarepe
jedna tikvica
3 paprike
2 do 3 paradajza
so, biber
šolja supe od kocke
sok od 1 limuna
iseckano peršunovo lišće
Priprema:
Zagrejati u sudu ulje, staviti sitno iseckani crni luk i malo ga prodinstati. Dodati isečen ili izgnječen beli luk. Zatim na kolutove sečenu šargarepu, u tanke listiće isečenu boraniju, oljušten grašak, na rezance isečenu papriku, oljušten i u manje komadiće isečen paradajz. Posoliti i najpre dinstati u vlastitom soku, a zatim dolivati pomalo vode.
Kada je sve povrće mekano, pobiberiti pa ga i lagano izmešati. Pre služenja dodati malo soka od limuna, iseckano peršunovo lišće i po želji 1 do 2 kašike pavlake.
Služiti uz pečeno i prženo meso. Uz dodatak nekog jela sa jajetom ili sirom, uz pržen krompir i gotov je brz ručak.