ČUŠPAJZ OD TIKVICA

Sastojci:

1 veća tikvica

sirće

maslinovo ulje

1 glavica crnog luka

peršunov list

mirođija

1 kašika brašna

malo sitne crvene paprike

mleko

2 češnja belog luka

Priprema:

Veću tikvicu oljuštiti,očistiti od semena i iseći na kockice,preliti malo sirćetom,promešati i ostaviti da odstoji oko 30min.

U posudu sa malo maslinovog ulja  propržiti jednu glavicu crnog luka. U luk dodati tikvice koje smo isprali od sirćeta. Promešati i dinstati tikvice dok ne omekšaju.

Kada su tikvice omekšale i nestala voda koju su pustile. Dodati sitno isečenu vezu peršunovog lišća, malo sečene mirođije,kašiku  brašna i malo sitne crvene paprike.

Sve promešati da se sjedini,i naliti  sa malo vode a ostatak mleko, da se prekrije povrće.

Sitno iseckati 2 češnja belog luka. Dodati ih jelu. Kuvati još oko 10 min.

Kada je jelo gotovo treba da je gusto. Služiti kao prilog nekom mesu.

 

Print Recipe
ČUŠPAJZ OD TIKVICA
Serviranje
Serviranje