ČORBA MINESTRONE

Sastojci:

50 g ulja

50 g slanine

pola glavice crnog luka

100 g šargarepe

celer

paštrnak

peršun

1,2 l supe od kostiju

pola glavice kelja

10 izlomljenih špageta

20 g pirinča

svež paradajz ili 20 g paradajza iz konzerve

so

50 g tvrdog sira

Priprema:

Za čorbu je potrebno u šerpu staviti 50 g ulja, 50 g iseckane slanine koju treba prvo propržiti, dodati pola glavice sitno iseckanog crnog luka, 100 g na kocke sitno isečene šargarepe, celera, paštrnaka, i peršuna. Sve istovremeno pržiti, a zatim dodati 2 dl supe.

Poklopiti šerpu i ostaviti da se sve dinsta.

Pola glavice kelja oprati, očistiti, iseći na rezance, popariti vrelom vodom, ocediti i dodati u ostalu zelen koja je već upola mekana. Naliti još 1 l supe pripremljen od kostiju.

Kuvati sve dalje i najzad zakuvati 10 izlomljenih špageta, 20 g pirinča, a ako se čorba priprema u leto ili u jesen dodati i paradajz isečen na kriške. Umesto ovog svežeg paradajza može se uzeti 20 g konzerve od paradajza.

Čorbu posoliti prema ukusu, kuvati je dok pirinač ne postane mekan, a pred samo iznošenje na sto spustiti u čorbu 50 g struganog tvrdog sira i dobro ga izmešati sa čorbom. Strugani sir poslužiti i odvojeno.

Print Recipe
ČORBA MINESTRONE
Serviranje
Serviranje