Sastojci:
1 veće pileće grudi
1 veći krastavac od oko 350 g
pola kašičice soli
2 kašičice kukuruznog brašna
3 kašike biljnog ulja
1 mala konzerva pečurki
1 kašika soja sosa
1 kašičica šećera
2 kašike čiste pileće supe
2 kašike šeri ili belog vina
malo bibera
Priprema:
Iseći piletinu i krastavac na kockice veličine trešnje pa ih uvaljati u so i kukuruzno brašno.
Zagrejati u tiganju 2 kašike ulja, staviti piletinu i pržiti je mešajući na umerenoj vatri pola minuta. Zatim piletinu izvaditi i staviti je na toplo mesto.
Doliti u tiganj ostatak ulja pa staviti krastavce i pečurke i pržiti i njih na jakoj vatri pola minuta.
Dodati i sve ostale začine u supu, pa vratiti piletinu u tiganj i sve zajedno pržiti još 1 minut.