BRZO PRŽENA PILETINA SA KRASTAVCIMA I ŠAMPINJONIMA 

Sastojci:

1 veće pileće grudi

1 veći krastavac od oko 350 g

pola kašičice soli

2 kašičice kukuruznog brašna

3 kašike biljnog ulja

1 mala konzerva pečurki

1 kašika soja sosa

1 kašičica šećera

2 kašike čiste pileće supe

2 kašike šeri ili belog vina

malo bibera

Priprema:

Iseći piletinu i krastavac na kockice veličine trešnje pa ih uvaljati u so i kukuruzno brašno.

Zagrejati u tiganju 2 kašike ulja, staviti piletinu i pržiti je mešajući na umerenoj vatri pola minuta. Zatim piletinu izvaditi i staviti je na toplo mesto.

Doliti u tiganj ostatak ulja pa staviti krastavce i pečurke i pržiti i njih na jakoj vatri pola minuta.

Dodati i sve ostale začine u supu, pa vratiti piletinu u tiganj i sve zajedno pržiti još 1 minut.

Print Recipe
BRZO PRŽENA PILETINA SA KRASTAVCIMA I ŠAMPINJONIMA 
Obrok glavno jelo
Serviranje
Obrok glavno jelo
Serviranje