Sastojci:
• 100 g pečuraka
• 2 tikvice
• šargarepa
• struk celera
• 2 glavice crnog luka
• kašika maslinovog ulja
• ispasiran čen belog luka
• 50 g palente
• 100 g supe od povrća
• pola kašičice majčine dušice
• 1 ruzmarin
• so i biber
• 200 g mocarele ili neki drugi meki sir
Priprema:
U 150 ml mlake vode omekšati pečurke, ocediti ih, a vodu sačuvati. Pečurke iseckati, tikvice prepoloviti i izvaditi im srž, a zatim ih iseckati na kockice.
Na zagrejanom ulju prodinstati povrće i beli luk. Dodati palentu, pečurke, vodu u kojoj su se kuvale, supu i začine pa sve kuvati 10 minuta.
Rernu zagrejati na 200 stepeni. Dobijenom masom napuniti tikvice, dodati mocarelu, pa ostaviti 20 minuta da se zapeku.
|