Sastojci:
• 3 crvene paprike
• kašika ulja
• crni luk srednje veličine
• 2 kašike brašna
• litar kokošije ili supe od povrća
• 3 paradajza
• so i sveži mleveni biber
Priprema:
Prepolovite paprike i izvadite im semenke. Odsecite 4 tanka rezanca i odložite ih. Grubo naseckajte ostatak paprika. Zagrejte ulje u šerpi.
Na tihoj vatri pržite sitno iseckani luk i paprike dok ne omekšaju. Dodajte brašno i nastavite sa prženjem još 2 minuta, neprestano mešajući. Postepeno dodajte supu, zatim oguljen, očišćen od semenki i grubo naseckani paradajz, so i biber.
Pustite da provri mešajući, a zatim čorbu poklopite i 20 minuta kuvajte na tihoj vatri, povremeno mešajući.
Sklonite šerpu sa ringle i ostavite da se ohladi. Ohlađenu čorbu izmiksajte štapnim mikserom. Zatim je ponovo ugrejte i ukrasite rezancima paprike.
Ovu čorbu možete da poslužite sa kiselom pavlakom i kriškama integralnog hleba.